Udgivet i "Det Gode Liv" Magasinet

På vinsmagning i Toscana - sådan kommer du afsted og får den bedste tur

Af Vinkøler.dk

Er du glad for vin, god mad og fantastisk kultur? Så er Toscana uden tvivl det rette rejsemål for dig. Det norditalienske område er kendt for at være overlegen, når det kommer til alt fra vin og mad til historiske bygninger. Faktisk indeholder området mere end 60% af al verdenskulturarven. Derfor får du helt sikkert én på opleveren, når du tager til Toscana.

Foruden den fantastiske kultur og arkitektur, finder du også fantastiske vine i området. Hvis du gerne vil smage på lidt af det hele, bør du derfor ikke snyde dig selv for en vinsmagning. Her får du mulighed for at smage på nogle af områdets bedste vine.

Derfor er en vinsmagning en fantastisk idé

Hvis du er glad for vin, er en vinsmagning altid en fantastisk idé. Her udvælger en sommerlier nogle af de bedste vine til dig. En sommerlier er uddannet inden for vine. Derfor ved han eller hun også alt om, hvad der kendetegner en god vin.

Samtidig vil en lokal sommerlier naturligvis også have et stort kendskab til, hvilke lokale vin du bør smage. På den måde slipper du selv at skulle sætte dig ind i, hvilke druesorter der i sæson, og hvilke vine der har vundet de bedste priser. Alt det tager din sommerlier sig af.

I stedet skal du blot sætte dig ned, nyde den fantastiske vin og de gode fortællinger.

Gør en tur ud af din vinsmagning

Når du tager på vinsmagning i Toscana, har du virkelig mulighed for at gøre en hel tur ud af det. Mange vingårde tilbyder dig nemlig at komme ud på deres gårde og smage vinen.

Her får du først en fantastisk tur gennem det italienske landskab, hvor du kan nyde udsigten af den frodige natur. Derefter vil du ankomme på en skøn gård i autentisk, italiensk design. Her vil du blive mødt af enten gårdejeren eller dennes ansatte. De vil tage imod dig med åbne arme. På den måde får du virkelig den italienske gæstfrihed at mærke.

Ofte vil denne slags vinsmagning starte med en rundtur på gården. Her vil de se markerne og høre om, hvordan vindruerne bliver produceret. Derefter vil du se, hvordan vinduerne bliver omdannet til vin. Det er en meget fascinerende proces, og oftest vil din vært have sublime fortællerevner, hvilket blot er med til at forstærke oplevelsen.

Efter den grundige introduktion til vinen er det endelig tid til at smage den. Her vil du få skænket vinen fra gården. Ofte vil det foregå i et nydeligt indrettet rum på vingården. Nogle gange bliver der også serveret en lettere anretning til vinen. Det er en fantastisk og enestående oplevelse for vinelskeren.

Derfor er Toscana en god destination for vinelskeren

Italien er generelt kendt for at producere gode og lækre vin. Derfor undrer du dig måske over, hvorfor du skal vælge Toscana frem for så mange andre gode destinationer i Italien. Som vinelsker er der dog god grund til at vælge netop Toscana. Området er nemlig et af de allerbedste inden for vin i Italien.

Særligt er området kendt for sin Sangiovese. Denne drue er hele egnens stolthed. Desuden er det også den mest anvendte drue i hele Italien. Derfor bør du som vinelsker ikke snyde dig selv for at komme til Toscana og smage de fantastiske vine, der er fremstillet på netop denne drue.

Meget mere end vin

Som nævnt har Toscana meget mere at byde på end ”blot” vin. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan få tiden til at gå mellem dine vinsmagninger. Det kan du helt klart.

Blandt andet byder området på fantastiske natur med bjerge. Hvis du er adræt, kan du få timevis til at gå med at vandre rundt i bjergene.

Som nævnt indeholder Toscana også 60% af verdenskulturarven. Hvis du er glad for kultur og historie, er Toscana derfor et absolut must for dig. I området kan du opleve alt fra renæssancebyen Firenze til det skæve tårn i Pisa og middelalderbyen Siena.

Faktisk indeholder Toscana så meget unik historie, at det bør være en rejsedestination for alle mennesker mindst én gang i livet. Mens du går rundt blandt de unikke bygninger, kan du virkelig mærke historiens vingesus.

Du kan læse bog efter bog om den italienske kultur og historie. Men det er noget helt andet at stå lige midt i den. Derfor bør du helt klart prioritere en tur til Toscana.

Sådan kommer du til Toscana

Hvis du føler dig overbevist om, at Toscana skal være dit næste rejsemål, skal du naturligvis have booket en rejse dertil. Her kan det være en god idé at vælge et forholdsvis billigt rejsebureau. På den måde vil du have flere penge, som du kan anvende på vinsmagninger og andre oplevelser, når du kommer frem.

Når du gennemgår rejsebureauer, der arrangerer rejser fra Danmark til Toscana, kan du derfor med fordel vælge en billig rejse til Toscana. At rejsen er billig, betyder absolut ikke, at den er dårlig. Du kan sagtens finde gode rejsebureauer, der kan give dig en komfortabel og tryg rejse til en overskuelig pris.

Små fif til en bedre tur til Toscana

Når du tager til Toscana, er der nogle små fif, du kan benytte dig af, hvis du gerne vil det bedste ud af turen. Først og fremmest kan det være en god idé at lære nogle italienske gloser. Italienere taler og forstår for det meste godt engelsk, men de er naturligvis bedre til deres modersmål. Derudover giver det altid nogle points på good will kontoen, hvis du kan tale sproget i det land, som du besøger. Det kan også gøre det nemmere for dig at få hjælp, hvis du for eksempel farer vild.

Derudover er det også en god idé at booke en guide. Særligt, hvis du gerne vil opleve de historiske bygninger i Toscana. Du kan også sagtens selv bevæge dig rundt på egen hånd, men en guide kan gøre din tur mere overskuelig og lærerig.

Find det du mangler på vinkøler.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.094 produkter fra mere end 85 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.478 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-20 08:43:49.

11
Produkttyper
1.094
Produkter
65
Brands
85
Forhandlere
2.478
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.