Er du på jagt efter de bedste, nemme og lækre måltider, som passer perfekt sammen med et koldt glas hvidvin? Så er du kommet til den rette artikel. Her har vi nemlig samlet 8 af de bedste retter, som du kan parre sammen med et forfriskende glas hvidvin.

Som en tommelfingerregel så passer hvidvin bedst sammen med fisk, skaldyr og hvidt kød. Det betyder ikke, at du aldrig må drikke hvidvin til en god bøf, megen hvis du vil lave en vin-og-mad kombination, som får englene til at synge, så skal du vælge en af disse retter:

Grillet laks med grøntsager

Man kan aldrig gå galt i byen med en saftig grillet laks. Laks kan serveres sammen med grønt, ris eller kartofler. Tag din laksefilet og grill den på panden med en smule salt, peber og dild. Sørg for ikke at give den for meget, for så bliver fisken hurtig tør.

Laks er en forholdsvis fed fisk med masser af sødme og smag, derfor passer den storartet sammen med en halvtør hvidvin, som nydes iskold. Hvis du mangler inspiration til gode retter, der kan parres med hvidvin så kan du hente mere inspiration til vin og lækre madopskrifter på Il Senso.

Cremet pastaret med ost og spinat

Pastaretter og hvidvin er et “match made in heaven”. Uanset om du vælger båndspaghetti, skruer eller fettuccine, så kan du lave en cremet pastasovs med ost og fløde. Cremet pasta fungerer brilliant med hvidvin.

Kog din pasta til den er al dente, og lav din sovs i en separat gryde. Du kan lave en cremet ostesovs med fløde, revet ost, salt, peber og en håndfuld bladspinat. Bland den kogte pasta i sovsen og server med parmesan på toppen – og selvfølgelig et lækkert glas hvidvin.

Hvis du gerne vil tilføje noget protein til din pastaret, så passer en grillet kylling eller rejer passe rigtig godt sammen med den cremede pasta.

Grillet kylling med citron

Hvidt kød fungerer som sagt rigtig godt sammen med hvidvin. Specielt kylling er en sikker vinder på den her front. Man kan lave kylling på mange forskellige måder, men en grillet kylling kan man aldrig gå galt i byen med. Hvis du for eksempel skal have gæster over, så er den grillede kylling med garanti et hit.

Du kan både lave kyllingen i ovnen eller på panden. Vi kan godt lide, at give kyllingen lidt ekstra kærlighed med en ordentlig omgang citron. Citron bringer virkelig smagen frem i kyllingen, og samtidig er citronen også  en smagsforstærker til hvidvinen. Mariner din kylling i lidt timian, salt, peber og rigeligt med citron og giv den cirka 6 minutter på hver side på en varm pande. Du kan for eksempel servere din kylling med hvide ris og asparges, eller måske en lækker salat.

Forårssalat med masser af sødme og knas

Intet skriger solskinsvejr og glade dage som en frisk salat. Salater og hvidvin går altid strålende sammen, og du kan næsten ikke gå galt i byen uanset, hvilken form for salat, du vælger.

Vores forslag til en lækker salat er en lækker bulgur salat med ruccola, feta, friske cherrytomater, jordbær og lidt knuste mandler. Hvis du gerne vil gå all-in så rist dine mandler før du kommer dem på salaten. Dressingen er virkelig det, som giver salaten dens kant. Prøv at miks balsamico, olivenolie, hvidløg og en smule honning og spred den udover salaten, som et godt finish.

Denne salatopskrift har masser af sødme, så derfor må hvidvinen, som du serverer med måltidet gerne være lidt halvtør og helst ikke alt for sød.

Muslinger i hvidvin med sprøde pomfritter

Hvis der allerede er hvidvin i retten, skal der så også serveres hvidvin til? Ja, naturligvis! Muslinger i hvidvin er en ret, som passer perfekt til de varme forårs- og sommerdage. En god omgang moules frites med hvidvin fås ikke bedre.

Damp dine muslinger i en fløde og hvidvins sovs med masser af krydderurter. Muslingerne serveres ofte med sovsen i skålen og nogle sprøde pomfritter ved siden af. Bon appétit!

Kold eller varm hummer med smørsovs

Seafood og hvidvin går strålende sammen. Hvis du gerne vil gøre dit seafood bord ekstra luksuriøst, så skal du have fat på en hummer. Hummer kan både nydes kjole eller varm. Hvis du spiser hummeren varm, må den gerne serveres med en mere kraftig vin. Den ferske hummer har en lidt kraftigere fiske-smag, så den må gerne serveres med en let vin.

Du kan for eksempel parre hummeren med en chardonnay eller en sauvignon. Hvidvinen må gerne have et hint af salt og citrus, som går godt sammen med hummeren. Man kan ikke nyde en hummer uden en lækker smørsovs. Giv din smør et skvæt citron, salt og peber og hæld udover din hummer, før du serverer den.

Valgfrit tapasbord med friskbagt brød

Med tapas findes der uendelige variationer. Nogle laver tapasbræt med ost, røget kød, smør, frugt og grønt og alverdens andre lækkerier. Du kan ikke gå fejl med en omgang tapas, da du vitterlig talt kan skræddersy din tapasret efter din smag.

For det meste består et tapasbord af koldt pålæg, snacks, nødder, dyppelse og lidt grønt – men det kan sagtens gøres mere spændende med varme retter og små kanapeer. Tapas serveres altid med lækkert frisk brød, og hertil en god hvidvin. Tapas er en forholdsvis let ret, så hvidvinen må gerne have masser af smag og kant. Du kan med fordel vælge en halvsød hvidvin med masser af kant, som passer godt sammen med ost og røget kød.

Hvid fisk med sprøde ovnkartofler

Hvid fisk som torsk, helleflynder eller rødspætte passer også storartet sammen med hvidvin. Hvis du vil lave en rigtig luksusmiddag ud af din hvide fisk kan du gøre som følgende:

Læg din hvide fisk i en foliepakke med smør, hvidvin, timian, salt og peber. Pak den godt sammen og giv den ca. 20-30 minutter i ovnen sammen med nogle velkrydrede kartofler. Fisken holder sig saftig i dens lille foliebakke, og samtidig får du en lækker sovs ud af hvidvinen, smørret og saften fra fisken, som du kan nyde sammen med kartoflerne.

Kombiner din lækre fiskeret med en tør og let hvidvin. Det er vigtigt, at vinen ikke er for kraftig i smagen, da fiskeretten selv har trukket en masse smag fra hvidvinen og krydderurterne i ovnen.

Similar Posts