Udgivet i "Det Gode Liv" Magasinet

Hvordan får du mest vin for pengene? Her er en række gode tips

Af Vinkøler.dk

At nyde vin er en fantastisk ting. Det er det af flere grunde. Både for den fantastiske smagsoplevelse, for muligheden for at bygge helhedsoplevelser omkring mad og vin samt den sociale del, der er i at nyde vin i godt selskab med familie og venner. Vin kan rigtigt meget, men det er vigtigt at du får det rigtige ude fra din smag, og du så får mest muligt fra de penge, der er afsat til at købe vin for.

Find dine favoritvine

For at få mest ud af dine penge, når du køber vin, skal du naturligvis først og fremmest finde frem til hvad det er for noget vin, du godt kan lide og som du dermed gerne vil bruge dine penge på. Det kan du kun gøre på en måde. Nemlig at smage mange forskellige vine. Og selvfølgelig gøre det på den rigtige måde, så du kan sikre dig at investeringen er pengene værd, og du får en god vinoplevelse.

Sådan smager du vinene

Er du nybegynder i at drikke vin, er det en god ting at følge nogle råd om hvordan du skal smage på vinen. Du skal først og fremmest sørge for ikke at kun sippe vin, men få nok vin i munden til at du kan smage med hele tungen. Dette skal du kombinere med at dufte og snuse til vinde.

For en stor del af vores smagssanser ligger i netop næsen. Det er en god ide at kaste vinen rundt i klassen.
Desuden skal du sørge for at holde glasset ordentligt, gerne ved foden, og at få aktiveret din synssans også. Det er vigtigt at definere vinens farve. Det gør du ved at holde glasset lidt til den ene side og holde vinen op imod en hvid baggrund.

Brug evt. hjælpeværktøjer

Der findes på markedet en række elektroniske hjælpemidler, der kan hjælpe dig med at finde frem til den slags vin, som du foretrækker. Der findes apps, som du fodrer med hvilke smage du foretrækker og hvilke karakterer og beskrivelser som du giver til de vine, som du drikker. Ud fra dette kan de anbefale dine næste vine. Der findes websites, der gør det samme. Du skal selvfølgelig altid være opmærksom på, hvem der ejer de pågældende hjælpemidler og at de måske ikke er helt neutrale i deres anbefalinger.

Brug en vinscanner

En anden for form for hjælpemidler, som du med fordel kan benytte dig af, er at have en vinscanner som app i din telefon. Med den kan du altid lynhurtigt få information om den vin, du har i hånden. For det kan jo ske, du er i et selskab, hvor der bliver serveret en vin, som du ikke kender, og som viser sig som en vin, du rigtigt godt kan lide. Den information skal gemmes.

Hvem forhandler dine favoritter?

Når du har fundet ud af hvilke vine du kan lide, så skal du selvfølgelig finde ud af hvem, der forhandler dem i Danmark. Det er heldigvis forholdsvis let via søgninger online. Men der kan selvfølgelig være vine, som ikke forhandles i Danmark, og så skal du have købt dem online via udenlandske forhandlere. Det er heller ikke noget, der normalt er de store problemer i.

Hvornår skal du købe?

Det giver sig jo i langt de fleste tilfælde sig selv, at man skal købe når det er billigt. Det gælder både for vin og alt muligt andet. Når der er et godt tilbud på noget, man ønsker, så skal man slå til. Selvfølgelig kan man kun gøre dette, når man har likviditeten til dette.

Har du ikke det i det øjeblik, hvor en vin du ønsker er på tilbud, så er det muligt at tage et lån. Det er der heldigvis god mulighed for at gøre. Se på denne oversigt dine muligheder. Det er let og hurtigt. Men husk altid at tjekke, om det kan betale sig at tage det pågældende lån, når det handler om renter og omkostninger.

Hold øje med markedet

For at være sikre på at du opdager de gode tilbud på vin, så kræver det at du holder dig opdateret på området. Det kan du gøre på forskellige måder. Mange tilbud kommer via nyhedsbrev, bliver delt på sociale medier eller annonceret via andre medier.

Derfor er det vigtigt, at du følger med over en bred front over de kanaler som du ved sælger de vine, som du er interesseret i. Det er en god ide at tilmelde sig de rigtige nyhedsbreve og melde sig sig ind i en facebookgruppe for vininteresseret eller fra de forhandlere du ved har vin du kan lide.

Køb store partier

Når du har fundet de gode tilbud på lige præcis, du gerne vil nyde, så er det oplagt at købe stort ind til lageret. For det første er det en god ide at udnytte muligheden. Men det er ofte også muligt at få en endnu bedre pris, hvis du evt. giver et bedre tilbud på en større mængde vin.

Det kan de fleste forhandlere ikke modstå. Og ja, du kan altid forsøge at forhandle med din forhandler ved at foreslå, at du køber et stort parti. De fleste vil jo hellere sælge til nedsat pris end slet ikke at sælge.

Se på prisen

At handle med vin handler selvfølgelig om smag og behag. For det er ikke nødvendigvis sådan at jo dyrere en vin er, jo bedre er den. Men det er faktisk, at jo højere du går op i pris, så er andelen af det betalte beløb større. For afgifter udgår en større andel af prisen ved en forholdsvis billig vin i forhold til en dyrere vin. Så dermed går flere af dine penge direkte til vinen. Det skulle jo gerne være til din fordel.

Meld dig ind i vinklubber

Den bedste måde at blive klogere på vin er, ud over at smage vin, at tale og læse, måske køre podcast, om vin. Derfor kan du med fordel melde dig ind i vinklubber, og møde ligesindede, der ønsker at blive klogere på vin. At dele viden med andre og være åben for hvad andre fortæller dig, kan kun gøre dig endnu klogere på vin og på hvilken slags vin, du foretrækker.

Find det du mangler på vinkøler.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.735 produkter fra mere end 100 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.616 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:06:44.

11
Produkttyper
3.735
Produkter
100
Forhandlere
5.616
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.