Udgivet i "Det Gode Liv" Magasinet

5 accessories du skal have hvis du går meget op i vin

Af Vinkøler.dk

Det er bestemt ikke en billig hobby at gå op i god vin. Så hvorfor ikke investere i hele baduljen, så du virkelig kan vise din vininteresse frem i al sin pragt? Der findes mange accessories derude til den vininteresserede, så læs endelig med her, hvis du vil inspireres.

1. Det hele starter med proptrækkeren

Der bliver ikke hældt meget vin i glassene uden en god proptrækker. Derfor kan man på mange måder sige, at noget så simpelt som en proptrækker er vinentusiastens bedsteven. Langt de fleste har vel en eller anden form for proptrækker liggende i køkkenskuffen, men for dig, der virkelig elsker at forkæle dig selv, venner eller familie med en god vin, er en proptrækker måske ikke blot en proptrækker.

Du kan have nok så fine glas, reoler, kølere og andre accessories, der understreger din kærlighed til vinens univers, men selve åbningen af vinflasken med en smart proptrækker kan for alvor bidrage til den helt rette magiske vinstemning. Og så dukker det helt store spørgsmål op: Hvilken proptrækker skal du så vælge?

Den velkendte og klassiske proptrækker

Den helt almindelige og ganske velkendte proptrækker er til dig, der er en ægte feinschmecker inden for vinens verden. Du går klassisk til værk, fordi ideen om, at din egen håndkraft åbner op for vinens mange glæder, er en helt overvældende del af den gode vinoplevelse.

Den elektriske proptrækker

Den elektriske proptrækker er til dig, der har en særlig kærlighed til teknologi, design og nemme løsninger. Du kan altså også sagtens være lidt af en fin feinschmecker, hvis du vælger den elektriske proptrækker. Alle har forskellige tilgange, og måske er det i sig selv et tegn på kendskab og erfaring, hvis du vælger en elektrisk proptrækker – muligvis er det lidt sammenligneligt med elektriske salt- og peberkværn.

2. Vintøndens mange glæder

Til alle jer, der virkelig, som i VIRKELIG, elsker vin i alle sine smukke former, farver og oprindelser. Rød, hvid, rose, Spanien, Italien og Frankrig. Her kommer en bøn fra hjertet: Skaf jer en vintønde! De største vinentusiaster i den store vide verden har naturligvis et helt rum i hjemmet dedikeret til den vigtigste interesse. Som man siger: In vino veritas! Og til alle, der ikke forstår latin; det betyder naturligvis, at sandheden findes i vinen – men det ved du selvfølgelig udmærket godt.

Så naturligvis skal du have et rum, hvor du kan udfolde dig og finde frem til vinens mange gode sandheder. Og som mange af de helt store filosoffer gennem tiden har spurgt adskillige gange: Hvad er et vinrum egentlig uden en vintønde? Brug vintønden som en bar med indbyggede rum til opbevaring.

Det giver en ganske særlig atmosfære, når du hiver de helt gode sager frem fra tønden. Vintønden kan også nemt bruges som et bord, hvor du kan invitere familie og venner til at nyde de gyldne dråber omkring tønden på barstole. Hvis du allerede har investeret i en smuk vintønde til dit rum dedikeret til sandhedsdråberne, skal du endnu ikke fortvivle helt og aldeles over dette meget vigtige punkt på listen. Du kan nemt bringe vintønden ud til andre dele af hjemmet. Læs blot med her.

Vintønde til dekoration

Den flotte vintønde behøver ikke nødvendigvis kun pryde i al sin pragt i det famøse vinrum. Vintønden kan også sagtens placeres i andre rum i hjemmet for at skabe en hyggelig og nordisk stemning. Endvidere passer vintønden også fantastisk som dekoration til haven. Du kan eksempelvis placere blomster, pynteting eller diverse redskaber såsom en vandkande på vintønden.

Vintønde til opsamling af regnvand

Hvis du ønsker en vintønde i haven eller på terrassen, behøver vintønden altså ikke blot at være til pynt. Du kan sagtens få vintønder, der ligeledes fungerer til mere praktiske formål. Du kan nemlig investere i en regnvandstønde, der nøjagtigt ligner en vintønde, som opsamler regnvand. Regnvandstønden kan rumme en del liter vand, som enten kan bruges til andre formål i haven eller sende vandet videre i nedløbsrøret. Det er en god måde, hvorpå du kan bruge regnvandet til fx at vande planterne i drivhuset eller resten af haven.

3. Skab den perfekte temperatur med en vinkøler

En ting er at åbne vinflasken med manér eller at skabe atmosfære med en klassisk vintønde, noget helt andet er at skabe de helt rette omstændigheder og temperatursforhold for den fantastiske vin, som du skal servere for dig selv eller gode folk omkring dig. De fleste vine smager bedst med de helt rette temperaturer. Temperaturen bidrager til den mest optimale smagsoplevelse. Særligt hvis du ynder at drikke de mere eksklusive og lidt dyrere vine, er det ærgerligt ikke at nyde dråberne under de rette forhold.

Med et vinkøleskab er du sikret, at din vin kan serveres ud fra de allerbedste omstændigheder. Vinkøleren kan både placeres i dit skønne vinrum eller i køkkenet. Vinkøleren pynter særdeles flot i begge givne omgivelser. En helt anden bonus ved en vinkøler er naturligvis, at du sparer plads i køleskabet, hvis du er et af de mennesker, der får åbnet et par flasker vin jævnligt.

4. En praktisk og flot vinreol

Når vi nu har rundet vinkøleren, så er det selvfølgelig vigtigt at have in mente, at ikke alt vin skal og bør være på køl. Derfor skal du naturligvis også have en vinreol, hvor du opbevarer de vine, som ikke egner sig til kolde forhold. Ligesom vintønden kan vinreolen være med til at skabe den helt rette stemning, når vinen skal nydes.

Vinreolen kan præcis ligesom vinkøleren placeres flere forskellige steder, og dog med langt flere muligheder. De fleste vil mene, at det er mærkeligt med en vinkøler i stuen, mens en vinreol som oftest passer perfekt ind i stuens hygge. Det vigtigste er faktisk, at du finder dig en vinreol, som passer ind i dit hjem. Materialet kunne jo eksempelvis både være af bambus, metal eller træ i forskellige sorter og lakeringer.

5. Det vigtigste - vinglas

Det er egentlig pudsigt at slutte med dette, for hvad er vinens magi uden en solidt og smukt vinglas? Smukke vinglas gør en vigtig forskel for oplevelsen, så naturligvis skal du have den allersmukkeste, der passer til resten af din samling af accessories til vin. Der findes utroligt mange forskellige vinglas, Du bliver selvfølgelig nødt til at have glas til både rød og hvid, og måske endda også champagneglas?

Men derudover kan vinglassene formes på vidt forskellige måder. Det kan også være, at du ønsker vinglas i farver eller med mønster. Mulighederne er mange. Du kan også få en speciel hylde, hvorpå dine smukke vinglas kan pynte – måske ved siden af din vinreol?

Find det du mangler på vinkøler.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 3.735 produkter fra mere end 100 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 5.616 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-17 09:06:44.

11
Produkttyper
3.735
Produkter
100
Forhandlere
5.616
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.